Tóth Máté

Színész, színésztréner, társalapító

A színművészeti főiskola elvégzése után elkezdtem oktatással is foglalkozni, immáron lassan tíz éve. Ovis gyerekektől egészen a felnőttekig dolgoztam minden korosztállyal. Jelenleg kamaszokkal találkozom legtöbbet.

A velük töltött idő alatt tudatosult bennem az az igény, hogy nagy szükségük van - a családi támogatáson túl - az oktatásban is találni olyan iránymutató embereket, csoportokat, akiktől kapnak hasznos gondolatokat, ismereteket, tippeket a felnőtt korhoz. Ezt ők maguk is megerősítették, sőt, nem egy alkalommal maguktól mondták.

Ehhez persze az is kell, hogy a pedagógusban legyen valami „bizalomgerjesztő”, ami miatt elfogadják őt, megfogadják, és tiszteletben tartják a véleményét, kritikáit. Az elfogadó, őszinte, kellő önismerettel rendelkező, és építő jellegű kritikával operáló tanár érheti el ezt a státuszt.

Ez a két tényező indította el a gondolatot, hogy irányítottan kellene terelgetni ezt a korosztályt valamilyen képzés formájában. Nem kellett sok ész ahhoz, hogy az ember rájöjjön - akár a saját emlékeit és példáját használva -, hogy a sikeres élethez leginkább önbizalom kell. Senki sem tökéletes, de ha valaki tisztában van magával, akkor büszkén lehet „tökéletlen”.

Színészként jobban figyelem az embereket, és érzékelem mennyire igaz a fenti állítás.

Szeretném ezt az életszemléletet minél több fiatalnak átadni és bebizonyítani az igazamat. Mindezt sok humorral és játékkal. Mert nagyon humoros és játékra nyitott ember vagyok ám!

Aki nem hiszi, járjon utána!