Rólunk

Kik vagyunk?

Sokan hiszik, hogy a fiataloknak könnyű dolguk van. Még nem léptek ki a nagybetűs életbe, nincs igazi súly a vállukon, sokat szórakoznak, nincs felelősség rajtuk… Csak azok gondolhatják így, akik még nem ültek 8 órát az iskolában, hogy utána még sportoljanak, majd siessenek haza házit írni, nem álltak a ponthatárok és felvételi lehetőségek erdejében elakadva, és mindezeket megspékelve nem kaptak zaklató üzeneteket és kommenteket ott, ahol bárki olvashatja azokat. Mindenki beláthatja, a 13-18 éves tinédzserek helyzete korántsem egyszerű, sőt, talán nehezebb, mint bármelyik korábbi generációé.

Nem is zökkenőmentes ez az időszak, sok probléma kiütközhet, mi mégis azt valljuk, hogy ezek a kamaszok képesek kitűnően helytállni minden téren, csak egy kis támogatásra, tapasztalásra, bátorításra van szükségük. Ezt a legtöbb szülő is próbálja megadni nekik, de minden gyermek tudja, hogy a szülei valahol elfogultak, ezért a dicséretük sem érinti meg őket kellőképp. Ezért jött létre az Énképzőkör. Mi megpróbáljuk felnyitni a tinédzserek szemét, felteszünk fontos kérdéseket, itt rengeteg szituációban kipróbálhatják magukat tét nélkül, és így lelkileg felvértezve nézhetnek szembe a közeljövőjük kihívásaival, és kezdhetnek bele álmaik megvalósításába. Ehhez szerintünk 3 nagyon fontos lelkiállapot együttes elérése vezet, és ezek köré építettük a képzést.

Magabiztosság, önbizalom

Tagjaink szakemberek vezetésével önismereti foglalkozásokon és játékos gyakorlati feladatok egész során vesznek részt, ezáltal megismerik önmagukat, előnyeiket és gyengeségeiket egyaránt. Személyre szabott visszajelzéseket és odafigyelést kapnak, valamint csoportos munkákban is részt vesznek, továbbá a szociális érintkezések valódi működésével kapcsolatban is felnyílik a szemük. Belátják majd, hogy senki sem tökéletes, de mindenkiben rejlik érték. Megtanulnak az igazán hasznos, értékes dolgokra koncentrálni, a negatív impulzusok viszont leperegnek. Célunk, hogy büszkék legyenek magukra.

Tapasztalatszerzés, helyzetek kipróbálása

Első kézből megtapasztalják, hogy kapcsolatot teremteni nem is nagy ördöngösség, ahogy az sem, ha több ember elé kell kiállni előadást tartani, vagy egy állásinterjún megfelelni a kívánalmaknak. Kipróbálják magukat csapatban különböző szerepekben, de egyénileg is helyt kell állniuk ügyintézéssel kapcsolatos vagy épp kreatív problémamegoldást igénylő feladatokban egyaránt. Teszik mindezt reális élethelyzeteket modellezve, valódi „idegenekkel” interakcióba lépve. A viselkedésükkel kapcsolatban folyamatosan visszacsatolást kapnak, így amikor később ilyen helyzetekbe kerülnek, immáron tapasztalattal a hátuk mögött, stressz nélkül oldják meg azokat.

Céltudatosság, határozottabb elképzelések

A képzés során kiderülnek fő kompetenciáik, tisztába kerülnek erősségeikkel, és kertelés nélkül rávilágítást kapnak gyengeségeikre is. Hasznosnak tartjuk, ha minél hamarabb kiderül, mely tulajdonságaira érdemes egy fiatalnak építenie, és minek a fejlesztése elengedhetetlen a hosszú távú siker elérése érdekében. Mindezek révén tisztul a kép a „hogyan tovább” kérdést illetően, és még bőven időben elkezdődhet a céltudatos felkészülés a felnőttkori nagy betűs életre.

A képzés felépítése

1-2. alkalom:

Önismereti és csoportos foglalkozások gyermekpszichológusok irányításával

3. alkalom:

Önazonos divattanácsok stylist iránymutatásával

4. alkalom:

„Életed legjobb profilképe” fotózás

5. alkalom:

Közösségi média használata és veszélyei, bullying, illemtan és férfi-nő kapcsolatok a Férfiak klubja előadóinak közreműködésével

6. alkalom:

Tagok prezentációja és állásinterjúhoz hasonló megmérettetés

7. alkalom:

Gyakorlati feladatok a való életből

8. alkalom:

Több állomásos csapatverseny Budapest utcáin

Az #Énképzőkör számokban

0
óra interaktív foglalkozás
0
fős csoportok
0
odafigyelő felnőtt
0
Ft óránként
Felkeltettük az érdeklődésed?

Írj nekünk!